22/2/12

Το όνειρο της Μέρκελ ...

Ας μην είμαστε άδικοι με τη καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ, διότι φίλοι συνέλληνες αν ξέρατε το πραγματικό δράμα που περνάει, πραγματικά θα τη λυπόσασταν.
Και τη είναι η άτακτη χρεοκοπία μπροστά στις δύσκολες στιγμές της κ. Μέρκελ;
Τη και αν δεν έχουμε να φάμε, τη και αν ψάχνουμε από τους κάδους σκουπιδιών, που και αυτοί άδειοι θα ‘ναι, για ένα ξεροκόμματο.
Όλα αυτά είναι ένα τίποτα μπροστά στο μέγιστο πρόβλημα της κ. Μέρκελ.


Διότι η κ. Μέρκελ θέλει να πραγματοποιήσει ένα όνειρό της, που όμως θα παραμείνει απραγματοποίητο, και οι επιστήμονες δεν της έχουν πει απολύτως τίποτα, μην και πάθει κατάθλιψη, κλειστεί στα τέσσερα ντουβάρια της γκαρσονιέρας της στην ποιό κακόφημη συνοικία της Γερμανίας, όπου η πορνεία παίζει τον πρώτο ρόλο, και όλο αυτό θα προκαλέσει ακυβερνησία και κατάρρευση της Deutche Bank.
Ναι κυρίες δεσποινίδες και κύριοι, φίλες και φίλοι, η κ. Μέρκελ θέλει να γίνει Αδόλφος Χίτλερ στη θέση του Αδόλφου Χίτλερ, παρασυρόμενη σαφώς από τη δόξα του, και να ξανανοίξει τους φούρνους του Auschwitz.


Φοβάται όμως τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-Δ.Ε.Η. κ. Νίκο Φωτόπουλο, μην και κατεβάσει το γενικό, κόβοντάς της το ρεύμα.
Έτσι αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα, να κατεβάσει απ' τη ντουλάπα το ξώβυζο, να το φορέσει και να την πέσει στον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντάς του πόσο όμορφος είναι, αδικείται δίπλα στην Άντα, να τη χωρίσει και να ζήσουνε μαζί στο Βερολίνο, αφού πρώτα όμως πείσει τον ξενέρωτο το Λουκά τον Ππαπαδήμο να ιδιωτικοποιήσει τη Δ.Ε.Η.


Για κακή της όμως τύχη άκουσε από το βαρύ πυροβολικό της ελληνικής πολιτικής σκηνής και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να μιλάει για καρότα και μαστίγια.
Στην αρχή τρόμαξε και ταράχτηκαν τα χρηστά της ήθη, αλλά μετά θεώρησε πως μπορεί ο κ. Παπανδρέου μπορεί να έχει κάποια βίτσια και πήρε σβάρνα όλα τα sex shop και τα μανάβικα, διαπιστώνοντας όμως πως οι τιμές είναι τσουχτερές.
Τη να κάνει όμως, μπρός στο όνειρό της τη είναι το χρήμα.
Απολύτως τίποτα.

 
 
Έτσι λοιπόν παρήγγειλε  ένα μαστίγιο και ένα καρότο, τα έκανε ένα πακέτο σε συσκευασία δώρου και τα έστειλε στον κ. Παπανδρέου.
Μόλις παρέλαβε το πακέτο ο κ. Παπανδρέου χάρηκε τόσο πολύ, που άρχισε να τρέχει σαν μικρό παιδί πάνω κάτω σκουντουφλώντας εδώ και εκεί και σπάνοντας ένα πανάκριβο βάζο μεγάλης συναισθηματικής αξίας της μαμάς Μαργαρίτας.
 Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η χαρά του, που δεν κρατήθηκε και το άνοιξε, θέλοντας να χρησιμοποιήσει τα δώρα που περιείχε.


Και χωρίς να χάσει χρόνο, χωρίς δεύτερη σκέψη  μαγείρεψε το μαστίγιο και άρχισε να χτυπιέται με το καρότο.
Ευτυχώς που τον πήραν έγκαιρα χαμπάρι και έσβησαν το μάτι της κουζίνας παίρνοντας πίσω την κατσαρόλα, που αντί νερό είχε τσίπουρο.
Όσο για το καρότο, αυτό του το άφησαν.
Γι’ αυτό συνέλληνες μην παρεξηγείται την την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ, αλλά όπως καταλάβατε ούτε και τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου. 
κείμενα:
Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος