11/2/12

Και τα χιόνια επιμένουν! Προβλήματα και εξάψεις γυναικών...



Το χιόνι δημιουργείται μεταξύ, κάτω ή πάνω από τα στρώματα των νεφών, ανάλογα του πλάτους και της θερμοκρασίας των νεφών, από τη συμπύκνωση των υδρατμών σε θερμοκρασία κατώτερη του σημείου πήξεως αλλά με πολύ βραδύ ρυθμό. Έτσι το χιόνι αποτελείται από κρυστάλλους πάγου, που ενωμένοι μεταξύ τους χαλαρά σχηματίζουν τις λευκές και ελαφρές χιονονιφάδες, οι οποίες πέφτουν στην επιφάνεια της Γης και ανάλογα τη χώρα δημιουργούν και τα ανάλογα προβλήματα.


Για παράδειγμα, στη Γερμανία τα προβλήματα είναι από μηδαμινά ως και πάρα πολύ μικρά, διότι και εκχιονιστικά μηχανήματα διαθέτουν, και μπόλικο αλάτι, το οποίο και ρίχνουν στους δρόμους για να μην πιάσουν πάγο, αλλά και οι υπάλληλοι του κράτους στέκονται σούζα φοβούμενοι την καγκελάριο κ. Άγγελλα Μέρκελ μην και τους κουβαληθεί με το κομπινεζόν και ένα μαστίγιο στο χέρι.
Και δε φοβούνται το μαστίγωμα, αλλά έτσι όπως θα τη δουν, θα τους πέσει το κεντρικό υδραυλικό σύστημα στο πάτωμα και μετά δε θα τους σηκώνεται ούτε με γερανό, αλλά ούτε και τα τρισάγια του πάπα.


Στην Ελλάδα, με το που αρχίσει να πέφτει κλείνουν δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και αεροδρόμια, ενώ η αρχιεπισκοπή Αθηνών κάνει ευχέλαιο για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, έτσι ώστε να προσέλθουν οι πιστοί στις θείες λειτουργίες και λοιπές ιερές ακολουθίες καταθέτοντας τον οβολό τους στους δύσκολους αυτούς καιρούς.


Δημιουργεί όμως και εξάψεις  στο ωραίο φύλο. Αν επικρατεί χιόνι μικρής κλίμακας ή χιονόνερο, τότε υπάρχει κάποιας μορφής αυτοσυγκράτηση.
Αν όμως έχουμε μεγάλες ποσότητες, όπως συνήθως γίνεται, οι οποίες  σχηματίζονται στα ψηλά νέφη σε όλα τα πλάτη της Γης, τότε για πότε τα πετάνε χαμπάρι δεν παίρνεις.


 Αν και είναι κοινότατο στους πόλους, εν τούτοις η προεργασία του χιονιού σχηματίζεται περισσότερο στις βόρειες εύκρατες ζώνες επειδή ο αέρας περιέχει περισσότερη υγρασία. 
Στα πολικά όρη, οροπέδια αλλά και στα ψηλότερα όρη πέφτει σε μεγάλη ποσότητα, έκταση και βάθος ώστε η πίεση των τελευταίων στρώσεων το μετατρέπει σε πάγο, σχηματίζοντας έτσι τους παγετώνες που στις πολικές περιοχές καλύπτουν χιλιάδες τετραγωνικά μίλια.


Ούτε όμως και παγετώνες στέκονται ικανοί να αντιμετωπίσουν τη θερμότητα ορισμένων γυναικών.
Απόρρητες επιστημονικές μελέτες που έφεραν στο φώς κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στοιχεία που σχετίζονται με τη γυναικεία ανιπαγική αυτοδιάθεση αναφέρουν πως όταν μια γυναίκα αισθάνεται πτώση της εσωτερικής της θερμοκρασίας κατά τον περιοδικό της κύκλο και της έρχεται  και κύμα εξωτερικού ψύχους, όλο αυτό δημιουργεί δύο αρνήσεις, κρύο+κρύο, οπότε και ως εκ τούτου έχουμε μία κατάφαση, ζέστη, οπότε εκ της λογικής τα πατάνε όλα και το ισχυρό φύλο γίνεται ανίσχυρο μπροστά τους παίρνοντας αποχαυνωμένο μάτι, μιας και βρίσκει απόλυτη εφαρμογή η λαϊκή ρήση ''το αιδοίο σέρνει πλοίο''.


Εμείς ως άνδρες δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε τη μητέρα φύση που προνόησε για το όλο θέμα, όχι πως μας τιμά η αποχαύνωση, αλλά το μπανιστήρι αξιολογείται ως η πρώτη ανάγκη και δικαίως κατατάσσεται πρώτο.