10/10/12

Τι θα κάψουμε αυτόν τον χειμώνα;

Ρώσοι επιστήμονες στην προσπάθειά τους να δώσουν λύση στο πρόβλημα θέρμανσης των ομόθρησκων Ελλήνων προσπάθησαν να μπολιάσουν το φυσικό αέριο που μας προμηθεύουν με αερισμό ζώων.
Και αφού τα τάισαν φασολάδα με μπόλικο άσπρο κρεμμύδι τα οδήγησαν σε κάτι τεράστιους θαλάμους και έστρεψαν τα οπίσθιά τους εφαρμόζοντάς τα στις οπές των τεραστίων διαστάσεων σωλήνων για να οδηγήσουν το προκαλούμενο κύμα θερμότητας στην Ελλάδα.
Δεν πρόλαβε όμως το εν λόγω κύμα να φτάσει στην πατρίδα μας, διότι ήταν τόσο ισχυρό, που απ' την πολύ την πίεση δημιούργησε απανωτές εκρήξεις στους αγωγούς μεταφοράς επί βουλγαρικού εδάφους, με αποτέλεσμα να μην μείνουν όρθια πιτσαρίες, σουβλατζίδικα και μπουρδέλα.


Από την άλλη πλευρά, η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε στη γνωστή εταιρεία Oil and Heating την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου, η εταιρεία όμως που το προσωπικό της δεν ήταν καθόλου έμπειρο και καταρτισμένο, μελέτησε αγροτεμάχια πλησίον της μονής οσίου Παφρονίου και εξόρυξε τα βοθρολύματα των μοναχών.
Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί μπόχα και να τα τινάξουν οι εναπομείναντες μύγες, σκνίπες και κουνούπια, ενώ παρατηρήθηκαν και εμετικές τάσεις σε αιγοπρόβατα, χοίρους και βοοειδή.


Οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων από την πλευρά τους και για να προσελκύσουν κόσμο ζήτησαν και πέτυχαν συνεργασία με τον οίκο ανοχής ''Ανωμαλιάρες Τσαούσες'', ο οποίος και με απόλυτο σεβασμό στη δύσκολη ελληνική πραγματικότητα τους έστειλε τις πτυχιούχες και άριστες σε νομικά, οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων κ.α. κοπέλες του.




Για να μην παίρνουν όμως τζάμπα μάτι κάποιοι επιτήδειοι ή και άφραγκοι, οι πρατηριούχοι τοποθέτησαν και τις ανάλογες πινακίδες.


Και τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα αν στις τραγικές αυτές ημέρες οι πάντοτε μαχόμενες Ελληνίδες, που σημειωτέων από μόνες τους κλήθηκαν να βγάλουν το φύδι από τη τρύπα και όπως παλαιότερα και κάτω από αντίξοες συνθήκες, με κρύο τσουχτερό και χιόνι στα βουνά της Πίνδου έδιναν μάχη κατά του εχθρού, αλλά κα εφοδίαζαν τους Έλληνες στρατιώτες, έτσι και τώρα αποφάσισαν να βάλουν τάξη στα της οικιακής θερμάνσεως.
Έτσι και πήραν το αλυσοπρίονο στα χέρια!


Το αποτέλεσμα είναι όπως πολύ καλά βλέπετε να μαζευτούν ξύλα.
Και είναι τόσα πολλά, που όπως εμπιστευτηκά μας εξομολογήθηκαν, θα περισσέψουν και το πλεόνασμα θα εκτοξευθεί στα κεφάλια εκείνων που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.


Δε μας ονομάτισαν όμως τα κεφάλια.
Ο χρόνος θα δείξει για το ποιά εννοούσαν.
κείμενο: Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος