26/10/12

Το ρολόι ...


Το ρολόι ή ωρολόγιο είναι όργανο μέτρησης του χρόνου, σεξουαλικού και μη.
Γι' αυτό αν έχετε κάποιο πρόβλημα γρήγορης εκσπερμάτωσης ή εκσπερμάτισης κατά Ασκητή, πειράξτε το, έτσι ώστε τα 45 δευτερόλεπτα να μετριούνται για ένα.

  
Αλλιώς (μη πειραγμένο, δεν υπάρχει λόγος) χρησιμοποιείται για τη μέτρηση χρονικών διαστημάτων μικρότερων της ημέρας, σε αντίθεση π.χ. με τα ημερολόγια. 
Ρολόγια που χρησιμοποιούνται για τεχνικούς σκοπούς και παρουσιάζουν μεγάλη ακρίβεια στη μέτρηση σύντομων χρονικών διαστημάτων, αποκαλούνται συνήθως χρονόμετρα.


Ένα χρονόμετρο είναι επίσης σχεδιασμένο ώστε να διευκολύνει το μηδενισμό και την επανεκκίνησή του, ενώ τα ρολόγια, αν και προφανώς μπορούν να ρυθμιστούν, χρησιμοποιούνται συνήθως για να μετρούν το χρόνο αδιάλειπτα.


 Ρολόι τσέπης και χεριού
 Κατά την διάρκεια του 20ού αιώνα το ρολόι αρχικά της τσέπης και μετά του χεριού αποτελούσε την πιο συχνή μορφή ρολογιού και πολλές φορές επιδεικνύοντα από το κάτοχό του ως κόσμημα πολυτελείας. 
Ειδικά στη πρώτη περίπτωση σχεδιάστηκαν ειδικά παντελόνια με άριστο συνδυασμό τερπνού και ωφελίμου, δηλαδή παντελόνια με ειδικές ευρίχωρες και ευχάριστες τσέπες,


μη ορατές από άλλους, που βάζεις το χέρι μέσα, πιάνεις τα τέτοια σου, και βγάζοντάς το με το ρολόι βλέπεις και την ώρα, απομακρύνεις και το κακό, αν είσαι προληπτικός, ενώ παράλληλα σου δίνεται και η δυνατότητα να τα παίξεις για όσο χρονικό διάστημα κρίνεις εσύ απαραίτητο.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως η χριστιανική εκκλησία, ορθόδοξη, καθολική και διαμαρτυρόμενη, είχε εκφέρει ισχυρότατες ενστάσεις, διότι ούτε τις δεισιδαιμονίες δέχεται, ούτε και την ηδονή, ειδικά όταν αυτή σε οδηγεί στα σκοτεινά μονοπάτια του αυνανισμού.


Και τα θεωρεί σκοτεινά διότι τις περισσότερες φορές που τελειώνεις έχεις κλειστά τα μάτια.
κείμενο: Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος.
Αξιοποιήθηκαν πληροφορίες από την ηλεκτρτονική εγκυκλοπαίδεια 
http://el.wikipedia.org