20/8/11

moto





Εξάτμιση “κόσμημα” της Remus full carbon με διπλά τελικά, για το εντυπωσιακό μοντέλο του Ιταλού κατασκευαστή. Συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία του αυστριακού εργοστασίου με τέλειο φινίρισμα και έναν καταπληκτικό μπάσο ήχο. Μειώνει αισθητά το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας, αυξάνει την απόδοση του κινητήρα σε όλη την κλίμακα στροφών και βελτιώνει με το νέο καταπληκτικό σχεδιασμό την εικόνα της μοτοσυκλέτας σας. Περισσότερες πληροφορίες στο www.spiliotis.gr και στο τηλ. 210 5777906 #SPILIOTIS AE
 πηγή: motomag.gr


 TM enduro 250 2T


 από τον Νίκο Θεοδωράκη
για το motomag.gr
 Η ΤΜ παρουσίασε τα αναβαθμισμένα μοντέλα της για το 2012. Σε όλα έχουν αλλάξει τα γραφικά, το μπροστινό φτερό και η μάσκα με τον προβολέα στην σειρά των enduro EN.

Η μικρή εταιρεία που έχει την έδρα της στο Pessaro έχει και πάλι τη μεγάλη γκάμα motocross, enduro και supermoto με δίχρονους κινητήρες 125, 144, 250 και 300 κυβικών και τετράχρονους 250, 450 και 530 που κατασκευάζει η ίδια. Οι enduro EN έχουν κέντρα τροχών και πλάκες πιρουνιού κατεργασμένες σε εργαλειομηχανές CNC.
Στους δίχρονους κινητήρες μπήκε νέα ανάφλεξη της Kokusan, και γεννήτρια που δεν επιβαρύνει το βολάν, ενώ σε αυτόν των 125 και των 300 κυβικών υπάρχει νέος κύλινδρος και κεφαλή μαζί με βελτιώσεις στα κιβώτια. Στους τετράχρονους των 250 και των 450 κυβικών, που έχουν τροφοδοσία από ψεκασμό αλλάχθηκαν οι μπιέλες και τα έμβολα, έγιναν βελτιώσεις στα κιβώτια και αλλαγές στην χαρτογράφηση ψεκασμού και ανάφλεξης. Στις αναρτήσεις υπάρχει το ανεστραμμένο Marzocchi με τους δυο θαλάμους και τα καλάμια διαμέτρου 50 χιλιοστών, ενώ πίσω το αμορτισέρ είναι της Ohlins.
Κατά την προσφιλή της συνήθεια η TM προσφέρει τη δυνατότητα παραγγελίας της μοτοσυκλέτας με διαφορετικό αμορτισέρ. Για το 2012 αυτό το αμορτισέρ το φτιάχνουν οι ίδιοι στο εργοστάσιό τους. Ανακοίνωσαν, επίσης, την κατασκευή του junior ΜΧ85 με αλουμινένιο πλαίσιο, αργότερα κατά τη διάρκεια του 2012.