27/8/11

Στην κρίση απαντάμε με χιούμορ.....

τα κείμενα που ακολουθούν είνα χιουμοριστικά
και δεν έχουν καμία πρόθεση να προσβάλουν
πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις
κείμενα: Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος


Επιτέλους καταλήξαμε!!!
Η κυβέρνηση αποφάσισε και δια στόματος του αντιπροέδρου της και υπουργού οικονομικών κ. Ευάγγκελου Βανιζέλου ζήτησε από την τρόικα, όχι κούρεμα, αλλά ξύρισμα του ελληνικού χρέους.
Η τρόικα, εμφανώς αγανακτησμένη, σκέφτεται να τα παρατήσει και να παραδώσει το φάκελο της Ελλάδας στον κουρέα της Σεβίλλης.
Και αν αυτός δεν ξέρει από ξύρισμα, δεν πτοούμαστε, μπαρμπέριδες έχουμε πολλούς, αναλαμβάνουμε και μόνοι μας.
Τόσα και τόσα τους κάναμε, εδώ θα κολώσουμε.


Σοκ και δέος προκαλεί η είσηση που μόλις τώρα κατέφτασε και γνωστοποιεί πως η τηλεδιάσκεψη του Έλληνα υπουργού οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου δεν θα πραγματοποιηθεί, διότι η Δ.Ε.Η. θα διακόψει το κύκλωμα.

Και ποιός είπε πως δημιουργείται μπέρδεμα με τον Φ.Π.Α.;
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και έχουν ως εξής:
Κατεψυγμένο-άψητο προϊόν 13% 
Ψημένο 23%


π.χ. πάς σε ένα σουβλατζίδικο και αν αισθάνεσε ως αρκούδα επειδή κάποιος σου άναψε τα λαμπάκια παραγγέλνεις το σουβλάκι σου άψητο πληρόνοντας μόνο 13% Φ.Π.Α., ενώ αν συνοδεύεις το έτερόν σου ήμιση το παίρνεις ψημένο πληρόνοντας 23% Φ.Π.Α.
Άλλο παράδειγμα: Πάς στο φούρνο και θές το ψωμί να είναι άψητο, σκέτο ζυμάρι, για να το ψήσεις εσύ και να ενθουσιάσεις τους φίλους σου δείχνοντάς τους τις καταπληκτικές σου ψηστικές ικανότητες.
Γιατί να χρεωθείς τζάμπα 23%, ενώ μπορείς να τη βγάλεις με 13%;


Δεν είναι κρίμα και άδικο το κράτος να σου στερεί την επιλογή;
Γι΄αυτό από 'δω και πέρα σύσωμη η ελληνική κυβέρνηση αποφάσησε να βάλει τέλος στην αδικία που τόσα χρόνια ταλαιπωρούσε όλους εσάς.
Τώρα για πρώτη φορά και μετά από πολλά χρόνια είστε πραγματικά ελεύθεροι να επιλέξετε τη ακριβώς θέλετε.

Όταν συνεδριάζουν οι Ζάν Κλόντ
Μπορεί να άργησαν, αλλά επιτέλους κατόρθωσαν και κάθησαν στο ίδιο τραπέζι οι Ζάν Κλόντ!!!!!

ο Ζάν Κλόντ Τρισέ
Πιό συγκεκριμένα ο διοικητής της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας Ζαν Κλόντ Τρισέ επέκτινε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στα ιταλικά και ισπάνικά ομόλογα, ο πρόεδρος του eurogroup Ζάν Κλόντ Γιούγκερ πιέζει όποιον ιδιώτη βρεθεί στο

 ο Ζάν Κλόντ Γιούγκερ
δρόμο του για συμμετοχή του στο ελληνικό χρέος και ο Ζαν Κλόντ Βαν Μτάμ δηλώνει πως όποιος διαφωνεί με τα παραπάνω, θα του σπάσει τα μούτρα.

 ο Ζάν Κλόντ Βάν Ντάμ
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το τραπέζι είχε σουβλάκια με μπόλικο κρεμμύδι.

   
Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να μην απολυθεί κανένας κηπουρός, αλλά και να μην τεθεί σε καμία εργασιακή εφεδρία, μιάς και το ελληνικό δημόσιο απασχολούσε πάρα πολλούς κηπουρούς σε κτίριά του που δε διέθεταν όμως κήπους, αποφάσισε πως πρέπει επιτέλους οι απασχολούμενοι μέχρι στιγμής κηπουροί να δηλώσουν χρήστες ινδικής κάναβης και να καλιεργήσουν χόρτο στο μπαλκόνι τους, σε μπαλκόνια συγγενών και φίλων, ακόμα και στο σπίτι της πεθεράς τους, αν είναι παντρμένοι. Ετσι ο υπουργός δικαιοσυνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάνου θα καταθέσει σχετική τροπολογία, ενώ ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Κώσας Σκανδαλίδης ψάχνεινα βρεί λίπασμα βελτιωμένης απόδοσης για ακόμη μεγαλύτερη παραγωγή.
Όσον αφορά το υπουργείο εθνικής αμύνης, το οποίο και δεν έχασε την ευκαιρία, είδε φως και μπήκε, κύκλοι του άφησαν να ενοηθεί πως από την ελληνικλή σημαία θα αντικατασταθεί ο σταυρός και τη θέση του θα καταλάβει η ινδική κάναβη.
Με τις άνωθεν διαροές συμφώνησε και ο αρμόδιος υπουργός κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Πως προλάβαμε στο τσάφ μια νέα παγκόσμια κρίση...

 τα καμάρια μας οκίζοντε...
 
Ο υπουργός περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε λάθος την πρόγνωση τόσο του σημερινού δελτίου καιρού, όσο και του αυριανού, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά ενα φορτηγό πλοίο με ένα πετρελαιοφόρο, να προκληθεί ρύπανση και μποτιλιάρισμα και να υποβάλει μήνυση τόσο στο υπουργείο περιβάλλοντος, όσο και στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, δηλαδή με δυο λόγια υπέβαλε μήνυση στον εαυτό του και στον κ. Χρήστο Πάπουτσή.
 ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

ο κ. Χ. Παπουτσής

Επίσης με τα καμώματά του ακύρωσε δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Εξωργισμένοι οι νησιώτες απευθύνθηκαν στον υπουργό πολιτισμού και τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στοιχημάτιζε παράνομα υπέρ της σωτηρείας της Ελλάδας.
 ο κ. Π. Γερουλάνος

Ο κ. Γερουλάνος τους διαβεβαίωσε πως όλα οφείλοντε σε έναν ηλεκτρονικό ιό που βολτάρει ανενόχλητος στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της κυβέρνησης και τους παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος προς τιμήν μπερδεύτηκε και νόμισε πως είναι υπουργός διοικητικής διαρύθμησης και μετέφερε τους καναπέδες του σαλονιού του υπουργείου του στο μπάνιο, ενώ ήταν
 έτοιμος να μετεφέρει και ένα πορτατίφ στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
 ο κ. Δ. Ρέππας

ο κ. Π. Μπεγλίτης

Ευτυχώς το αντιλήφθηκε έγκαιρα ο υπουργός κ. Πάνος Μπεγλίτης, διέγνωσε στρατιωτικό πρξικόπημα και έδωσε εντολή αμέσως στον υπουργό οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να ρίξει τις τιμές βενζίνης, πετρελαίου και κυροζίνης, ώστα να μπορούν τα άρματα να κινηθούν χωρίς πρόβλημα κατατροπώνοντας έτσι τους επίορκους στρατιωτικούς.
 ο κ. Ε. Βενιζέλος

ο κ. Γ. Ραγκούσης

Από τη μεριά του ο υπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτίων κ. Γιάννης Ραγκούσης έσπευσε να δηλώσει άρον άρον φορώντας μόνο το εμπριμέ μποξεράκι του πως οι εθνικοί αυτοκινητόδρομοι δεν είναι ακόμα έτοιμοι για να υποδεχτούν τα άρματα και συνέστησε στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη ψυχραιμία, άγνωστο ακόμα για ποιό λόγο.
 ο κ. Κ. Σκανδαλίδης

ο κ. Σ. Λαμπρινίδης

Ευτυχώς που σύσωμη η τρόικα πήρε εγκαίρως τηλέφωνο στον υπουργό εξωτερικών κ. Σταύρο Λαμπρινίδη και σε έντονο ύφος του διεμήνησε ''Τι μαλακίες κάνετε εκεί χάμω'' και αυτός μεταβίβασε την άνωθεν ρήση στον κ. Θεόδωρον Πάγκαλο, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίπιος με τη σειρά του διέκοψε τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου που τη στιγμή εκείνη έδινε συνέντευξη στην ''Ανω Ραχούλα T.V.'' λέγοντας για άλλη μιά φορά πως οι θυσίες του Ελληνικού λαού δε θα πάνε χαμένες και πως η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει. Έτσι προλάβαμε στο τσάφ μια νέα παγκόσμια κρίση.

 ο κ. Θ. Πάγκαλος

 ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου

 και η τρόικά μας

Το νέο οικονομικό δόγμα Παπανδρέου
και η οικονομική πολιτική που θα μας βγάλει από την κρίση

  Η κυβέρνηση Παπανδρέου προσανατολίζετε στο να καλέσει τους ηγέτες των οχτώ πιό αναπτυγμένων κρατών του πλανήτη (G 8) νύχτα στη γραφική Πλάκα, και υπό το φώς του φεγγαριού που θα λούζει την ακρόπολη των Αθηνών θα τους φιλέψει φασολάδα, η οποία θα περιέχει εκτός από σέληνο και καρότα, και ηρεμιστικά.
Έτσι, και αφού πρώτα ηρεμίσουν οι οχτώ, θα πούν με τη σειρά τους στους επικεφαλής των αγορών να ηρεμίσουν και αυτοί, διότι ο Παπανδρέου δεν αστειεύται.
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου έχοντας στιλιστικές ανησυχίες θα προτείνει τις κάτωθι τροποποιήσεις στο ευρώ:

 Όσο για τις απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως δεν κυνδινεύει κανένας υπάλληλος, πλήν των παπάδων. 
Και αυτό διότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να ξεγελάσει την τρόικα λέγοντάς της πως οι ιερείς στην Ελλάδα δεν είναι υπεράριθμοι, αφού οι τελευταίοι, και μη υπακούοντας στις συστάσεις της κυβέρνησης για χαμηλόφωνες θείες λειτουργείες, καρφώθηκαν από μόνοι τους σαν 9αρα ταβανόπροκα σε ξύλινη οροφή βροντοφωνάζοντας έως γκαρίζοντας ''Ευλογητός ο Θεός πάντοτε.....'' με απότέλεσμα να ακουστούν ως τις Βρυξέλες.


Οι τροϊκατσίδες έμεινα εκπληκτοι και σκέφτηκαν πως για να φτάσουν οι φωνές αυτές μέχρι την Comition, πόσοι ποιά είναι;
Έτσι πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο και διαπίστωσαν μένοντας με το στόμα ανοιχτό πως σε κάθε εκκλησία συνλειτουργούσαν 21 παπάδες. Σε έρώτησή τους πήραν την εξής απάντηση:
Οι 4 πρώτοι διαβάζουν τα 4 ευαγγέλια.
Έπειτα δύο ομάδες των 4  επαναλαμβάνουν την ανάγνωση των ευαγγελίων
Ένας γεμίζει το θυμιατύρι με θυμίαμα, ένας το κρατάει, ένας επιβλέπει και δύο είναι πυρασφάλεια σε περιπτωση που απ' το πολύ τη πήγαινε έλα πέσουν τα κάρβουνα και αρπάξει η μοκέτα φωτιά.
Τέλος 4 που έχουν πτυχίο shef και γνωρίζουν από catering αναλαμβάνουν Θεία Κοινωνία και αντίδωρα, ενώ άλλοι 4 με γνώσεις ηέκτρολόγου-υδραυλικού είναι σε επιφυλακή για τυχόν ζημειές στο ήχο, στα μικρόφωνα, στο κλιματιστικό και στο σύστημα αποχέτευσης.


Η τρόικα όμως εξοργισμένη τους διεμύνησε πως αυτά δεν μπορούν να συμβούν τη στιγμή που όλος ο Ελληνικός λαός υποβάλεται σε τόσες και τόσες θυσίες οι πνευματικοι του ταγοί να πράτουν τέτοιου είδους ενέργειες, δείχνοντας τους την πόρτα εξόδου από το δημόσιο.
Οι παπάδες εκνευρισμένοι αρνήθηκαν και αποφάσισαν να συνδικαλιστούν.


Δεν ξέρουμε αν όντως είναι ο Πόντιος Πιλάτος μεταμφιεσμένος ή μετενσαρκωμένος, εκείνο όμως που ξέρουμε πολύ καλά είναι πως μας κατσικώθηκε μετά από αυτόν...
Διόδια θα πληρώνουν και τα τραίνα!!!
Σύνφωνα με την κυβέρνηση, την τρόικα, το γραφείο του πάπα και τον βραδινό κλητήρα του Κρεμλίνου, ο Ο.Σ.Ε. παρουσιάζει έλλειμα της τάξεως του 78,4%!!!


Οι επιβάτες αρνούνται να αγοράσουν ποτά και τσιγάρα, αφού ο Τζώνης που συνεχώς στους δρόμους βρίσκεται περπατώντας, αλλά και ο Τζάκ Ντάνιελς, έκαναν τιμαριθμηκή αναπροσαρμογή στα ουίσκι, και από την άλλη Καρέλιας και Παπαστράτος δεν έκαναν πράξη τα λεγόμενά τους, δηλαδή δεν εμπλούτισαν τον καπνό τους με Ζωνιανό χορταράκι.


Αυτό σημαίνει μείωση εσόδων και σε συνδιασμό με την αύξηση του πετρελαίου για τα πετρελαιοκίνητα, αλλά και με την αύξηση τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τα ηλεκτροκίνητα, οδηγούν σε πληρωμή διοδίων, ναί καλά ακούτε, και στα τραίνα!!!


Η κατασκευή των σπιτιών-κουβούκλιων που θα καταβάλεται το τέλος διοδίων θα ανατεθεί με απ' ευθείας μετάθεση από την κυβέρνηση στους μεγαλοεργολάβους με τους οποίους συνεργάζεται αρμονικά, όχι μόνο αυτή, αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια, ενώ αντίθετοι είναι οι ακτιβιστές, τα μέλη του κινήματος ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'' και ο Μήτσος που έχει το μπακάλικο, γωνία Ανδιανουπόλεως και Φιλελλήνων, οι οποίοι πιστεύουν πως το έργο πρέπει να ανατεθεί σ' αυτούς που έχτισαν της Άρτας το γεφύρι.


Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σειρά του, και πάντα μπροστάρης των εξελίξεων, θα συγκεντρώσει όλες τις συντρόφισσες, οι οποίες θα παρεμποδίζουν με τα κάλη τους τη διέλευση των τραίνων.


Και ο καημένος ο μηχανοδηγός τι φταίει;


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς κάτι ήθελε να αλλάξει στο κόμμα. Στην αρχή σκέφτηκε το όνομα. 'Ηθελε να την βγάλει ''ΕΑΡΙΝΗ ΑΝΟΙΞΗ''.
Έχει ένα κόλλημα με την άνοιξη αυτό το παιδί.
Συνεργάτες του όμως τον έπεισαν να μην ασχοληθεί με το όνομα, αλλά με το σήμα.
'Ετσι και έγινε.
Και ιδού το παρολήγον νέο σχήμα

 Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο Αντώνης ζήλεψε από το Γιώργο, που και τα γραφεία του κινήματος μετέφερε από τη Χαριλάου Τρικούπη στην Ιπποκράτους, και το έμβλημα τροποποίησε, έτσι ώστε να ταιριάζει στην τρέχουσα πολιτική του.Ναι κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, μετά την ηλεκτρονική ταυτότητα και την ηλεκτρονική φοροκάρτα, τώρα ήρθε και η ώρα της ηλεκτρονικής κάρτας κατά των τζαμπαζτζήδων!!!


Ό,τι δεν αντιμετωπίζεται, ηλεκτρονικοποιείται!!!


Η κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει τους τζαμπατζήδες που δεν πληρώνουν διόδια και ανεβοκατεβαίνουν τζάμπα στις αστικές συγκοινωνίες, προσανατολίζεται στην έκδοση μιάς νέας ηλεκτρονικής κάρτας, που όπως επισημαίνει, δε θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί, διότι η συγκεκριμένη κάρτα θα είναι συνδεδεμένη με τις κατά τόπους εφορίες και την κρεβαροκάμαρα του αρχιράμπο του Σ.Δ.Ο.Ε. 
Όμως ο dr Roulis, μακρινός ξάδερφος του dr Lakki και λαμπρός επιστήμων, δήλωσε στη FIASKO T.V. πως μπορεί να επέμβει στο λογισμικό της συγκεκριμένης κάρτας, και από 'κει που 'ναι συνδεδεμένη με τις κατά τόπους εφορίες και την κρεβατοκάμαρα του αρχιράμπο του Σ.Δ.Ο.Ε., να τη συνδέσει με Κάιρο, και πιό συγκεκριμένα με την κρεβατοκάμαρα του Μουμπάρακ.
Καλή επιτυχία dr Rouli

Χριστούγενα έρχονται και ακολουθεί η Πρωτοχρονιά. Και ποιος δε θα παίξει χαρτιά, ποιός θα αντισταθεί στον πειρασμό της πράσινης τσόχας; Και τι παιχνίδι παίζουμε;

Μια ποκίτσα είναι ό,τι πρέπει. Υπάρχει μήπως κανείς που δεν το σκέφτεται; Τόσα βάζω, τόσα θέλω να πάρω πίσω κ.λ.

Τι γίνεται όμως όταν σου τυχαίνουν τα ακόλουθα φύλα; Βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή ή ευγνωμωνείς τη θεά Τύχη;


Και αν παίζεις ένα κουμκανάκι και σου 'ρθει ένα τέτοιο μπαλαντέρ, τη κάνεις; Εδώ σε θέλω.


Οι 300 φωστήρες του Έθνους μας ποτέ δεν κοιμούνται. Ξαγρυπνούν για το καλό του τόπου!!!
Σ' αυτόν τον φιλόξενο τριθέσιο καναπέ
θα φιλοξενήσουμε τους κυρίους της Τρόικα (Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., Ε.Κ.Τ.)

Είναι αλήθεια ότι οι μοναχοί της μονής Βατοπαιδίου χρησιμοποιούσαν ηλεκτρικές συσκευές SIEMENS; Είναι αλήθεια ότι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στον ελεύθερο χρόνο τους εισήγαγαν ηλεκτρικές συσκευές SIMENS και πειραματίζονταν με δαύτες; Είναι αλήθεια ότι ενός τέτοιου ατυχούς πειράματος ήταν και ο λόγος καταστροφής του ηλεκτρονικού εγκεφάλου του ΖΕΠΕΛΙΝ, εκείνη η δεύτερη φούσκα, ξέρετε εσείς,η πρώτη ήταν, είναι και θα είναι σταθερά η φούσκα του χρηματηστιρίου, το οποίο και δεν επέταξε ποτέ; Είναι αλήθεια ότι αυτό εκνεύρισε τους 29 κατασκευαστές πληντυρίων με αποτέλεσμα να αρνηθούν το ξέπλυμα μαύρου, αλλά και εμπριμέ χρήματος μαζί με το χρωματιστό;Σας φοβίζει το μέλλον; Τρέμετε μήπως και ο Ερμής είναι ανάδρομος και σας συχτιρίσει η πεθερά; Μήπως και σας πάρει γραμμή η γυναίκα σας, ανακαλύψει την κερατοφωλιά που στήσατε, και πόσο εν τέλει θα σας χρεώσει τα κερατιάτικα; Μην ανησυχείτε, διότι τώρα υπάρχει η λύση. Ελληνική Βουλή. Με εμπειρία ετών στο κουκούλωμα σκανδάλων πάσης φύσεως, με απόκρυψη στοιχείων, αλλά και με την πειθώ που τη διακρίνει, καθησυχάζει, ηρεμεί πνεύματα και καταστάσεις, ενώ παράλληλα είναι ικανή να παρουσιάσει ακόμα και ελέφαντα σαν τσιουάουα.
Και τώρα ένα νέο τμήμα της έχει ανοίξει τις πόρτες του για όλους εσάς. Τμήμα κρυσταλομαντείας-χειρομαντείας-χαρτομαντείας- καφεμαντείας. Ψειρίστε από το σπίτι σας και φέρτε σε διακριτική συσκευαδία κρύσταλα, χρυσαφικά, ασημικά, δεκτό ακόμα και χαρτί τουαλέτας. Εξω από την κεντρική είσοδο πληκτριλιγήστε usermame ΠΑΣΧΑΛΗΣ, pasword το pin του κινητού σας, κλείστε τσαχπίνικα το μάτι στην κέμερα για να καταγραφεί η ίριδά σας και αμέσως μετά δεν έχετε παρά να αλώσετε το ξερό σας, για να μάθετε από τους ανοιχτομάτιδες, που εσείς πολύ σωστά επιλέξατε με την ψήφο σας, πότε θα σας ενοχλήσουν τράπεζες,εφορία, Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Ε. και λοιποί λεμέδες. Ελληνική Βουλή. Πάντοτε στην υπηρεσία του πολίτη.