1/11/11

Το ποδήλατο στην ζωή μας

Το ποδήλατο είναι πολύ σημαντικό στη ζωή μας, διότι πάντοτε το καβαλάς, χωρίς ποτέ να σε καβαλήσει αυτό. Αν τώρα σου προκύψει το δεύτερο ή τα έχεις πιεί αλκοόλ με εκχύλισμα μαζούτ ή έχεις καπνίσει μολόχα ή αντί ποδήλατο σου πασάρανε πεθερά, συμπεθέρα, τον υπουργό οικονομικών κ.λ.


Μπορεί το ποδήλατο να είναι το πλέον οικονομικό μέσο, μπορεί να μας γυμνάζει, αλλά θέλει και τη συντήρισή του.
Η αλυσίδα είναι το ποιό συμαντικό πράγμα που διαθέτει. Φροντίζουμε να τη λαδώνουμε συχνά με γράσο, και πρός θεού, δεν το μπερδεύουμε με τη βαζελίνη.
Αν γρασάραμε το προηγούμενο βράδυ τη γυναίκα μας ή γρασαριστήκαμε εμείς, γούστα είναι αυτά, επειδή μπερδευτήκαμε ή θεωρήσαμε τη βαζελίνη κατώτερη των περιστάσεων έναντι του γράσου στο κεφάλαιο sex και μας τελείωσε, όχι, δε βαζελινώνουμε την αλυσίδα, διότι στο θέμα ποδήλατου τα πράματα αλλάζουν.

 

Διότι το ποδήλατό μας θα πάρει μία φόρα, μα μία φόρα, που θα τρέχει, θα τρέχει, θα τρέχει και σταματημό δε θα 'χει.
Το τη κολόνες της Δ.Ε.Η. θα ρίξει βυθίζοντας στο σκοτάδι περιοχές ολόκληρες, το τη μαντρότοιχους θα γκρεμίσει δισπείροντας κοπάδια αιγοπρόβατων εδώ και εκεί, τα οποία με τη σειρά τους θα φάνε ότι γρασίδι βρούν κατσουρεύοντας τους κήπους, το τη μυνήσεις θα σας έρθουν, αλλό παράμα πιστέψτε με.
Μέχρι και την καταστροφή των κρεμαστών κήπων της Βαβυλώνας θα σας χρεώσουν.


Και τα φρένα, επίσης πολύ συμαντικό.
Ελέγχεται καθημερινά τα τακάκια.
Αν τα δείτε φαγωμένα, φέρτε μια γύρα την περιοχή.
Αν δείτε κακάδια, έχετε ποντικούς, αυτοί τα 'φαγαν, βάλτε γρήγορα ποντικοφάρμακο.


Αν δεν δείτε κακάδια, κάποιος θέλει να σας κάνει κακό, αναρωτηθείτε μήπως απαυτώσατε τη γυναίκα κανενός γείτονα και σας πήρε πρέφα ή επισκεφτείτε τον παπά της ενορίας για ευχέλαιο.


Ελέγξτε επίσης το τιμόνι.
Αν αλλού θέλετε να πάτε και αλλού σας πάει, τότε σίγουρα σας έχει επηρεάσει η κυβέρνηση, μην πανικοβληθείται, απλά πάρτε τηλέφωνο, όχι σε οδική βοήθεια βέβαια, αλλά στη τρόικα, για να της πείτε τα καθέκαστα.
Και να 'στε βέβαιοι πως όχι μόνο θα την βάλει στη θέση της, αλλά θα την επιτηρεί και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, απαλάσοντάς σας για αρκετό καιρό από τις μηχανοραφίες της.


Υπάρχει όμως και η σέλα.
Επίσης τακτικός έλεγχος
Διότι αν λασκάρει η βίδα χωρίς να το πάρετε χαμπάρι, τότε αλοίμονό σας.
Πέραν ότι θα βρεθείτε από τα ψηλά στα χαμηλά, αν κάνει πως ξεμοντάρεται από το σίδερο που την κρατάει, τότε κινδυνεύεται να γίνεται κίνεδος εν ριπή οφθαλμού.
Και άντε μετά να σας πιστέψουν πως πρόκειται περί ατυχήματος.


Προσοχή και στον ορθοστάτη.
Αν δεν κατεβαίνει ή δεν είναι σταθερός, το ποδήλατο θα πέσει πάνω σας, θα σας σκίσει το παντελόνι και το σόβρακο, θα φανούν τα τέτοια σας, και θα φάτε καμπάνα για προσβολή δημοσόιας αιδούς.


Και αν η ζημιά μείνει στο παντελόνι και στο σόβρακο έχει καλώς.
Αν όμως επεκταθεί και στα τέτοια σας τραυματίζοντάς τα, τότε χέστα και κατούρατα.


Είναι όμως και η κόρνα, η οποία θα πρέπει να είναι ανάλογη των διαστάσεων του ποδηλάτου.
Αν είναι υγραερίου θα σας περάσουν για φορτηγό και θα σας ζητηθεί ταχογράφος, ενώ αν προτιμήσετε κουδούνα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μαζέψετε γύρω σας ότι τσοπανόσκυλο υπάχει τριγύρω, προκαλόντας και το μαίνος των τσοπαναραίων που θα δούν τα σκυλιά τους να την κάνουν απ' το κοπάδι τους με ελαφρά πηδηματάκια.


Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ και στο χρώμα.
Προτημήστε έντονα χρώματα αν ταξιδεύεται την ημερά και φωσφορούχα αν ταξιδεύεται τη νύχτα.
Αν ταξιδεύεται μέρα και νύχτα, καλό θα είναι να έχεται μαζί σας έναν κουβά με μπογιά και μια μπατανόβουρτσα.
Και μην ξεχνάτε, πως αν σταματήσετε σε στόπ ή φανάρι, να τοποθετείτε τα πόδια σας στο έδαφος, διότι αλλιώς θα πέσετε.
Την έχουν πατήσει πολλοί έτσι.
Άντε και καλές βόλτες.