12/9/11

EZEL, όλη η αλήθεια

Ο Ομέρ είναι ένας νέος γεμάτος ζωή και όνειρα για το μέλλον. Έτσι αποφασίζει να ανοίξει ένα πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ. 
Και ενώ όλα πάνε καλά, ο Ο.Π.Α.Π. του έχει χορηγήσει την άδεια, το πρακτορείο παρά την οικονομική κρίση δουλεύει, ο Ομέρ ετοιμάζεται να κάνει πρόταση γάμου στην πολυαγαπημένη του Εϊζάν, ξαφνικά μπουκάρουν αστυνομικοί στο σπίτι του στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσαντινούπολη και τον συλαμβάνουν με την κατηγορία του παράνομου στοιχήματος.


Έχει στοιχηματίσει του λένε παράνομα υπέρ της παραμονής στη super league της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ τα χρήματα που θα αποκόμιζε θα τα διπλασίαζε επενδιοντάς τα σε ελληνικά ομόλογα με ρήτρα δολαρίου, άγνωστο ακόμα πως, έρευνες διεξάγει το Σ.Δ.Ο.Ε., και θα τα έδινε στον Παναθηναϊκό για να χτίσει το νέο του γήπεδο στα μποστάνια και όχι στους ελαιώνες, όπως μέχρι σήμερα γνωρίζουμε όλοι.


Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, αλλά και για τα δέκα χρόνια που παρέμεινε στη φυλακή, έχουν εξαφανηστεί από προσώπου γής η Εϊζάν και οι 2 καλύτεροι του φίλοι.
Σαφώς αγανακτησμένος, και μη μπορώντας να πιστέψει πως τον έχουν ξεπουλήσει οι ποιό κοντινοί του άνθρωποι λες και είναι δημόσια ελληνική περιουσία, αποφασίζει να δραπετεύσει και να ορθώσει το ανάστημα του μαζί με τους άλλους αγανακτησμένους μπροστά στο Λευκό τον Πύγγο.


Αρχικά αποκαλύπτει τις σκέψεις του στον Αχιλλέα Μπέο και αυτός με τη σειρά του ενημερώνει τον Μάκη Ψωμιάδη, αλλά η στάση τους είναι αρνητική. Έτσι αποφασίζει να το σκάσει μόνος του, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια. 
Πηδάει τον κεντρικό μαντρότοιχο και προσγειώνεται ανώμαλα σε μία στάνη με αιγοπρόβατα. 
Από 'κει το κόβει κατ' ευθείαν και βρίσκεται μπροστά σε ένα χοιροτροφείο. 
Για καλή του όμως τύχη ο χοιροβοσκός ήταν και παπάς και έτσι, ακούοντας και την ιστορία του και κατασυγκηνιμένος από αυτήν, τον βαφτίζει Εζέλ και του δίνει την ευχή του για δικαιωσύνη και ένα καλό βόλι στην αγαπημένη του. 


Ο Εζέλ, πρώην Ομέρ, τον ευχαριστεί και ξεχύνεται στους δρόμους για να δεί τη τελικά συμβαίνει. Περνάει με κόκκινα, παραβιάζει το όριο ταχύτητας, δεν σταματάει στα σφυρίγματα ούτε των τροχονόμων, ούτε των διαιτητών, ούτε των περαστικών, και έτσι λογικά έχει όλους εναντίων του. 
Ώσπου ξαφνικά εμφανίζεται η Εϊζάν πίσω από κάτι πουρνάρια και του εξηγεί πως πίσω από όλα αυτά κρύβοντε οι οπαδοί του Ηρακλή και την εκβιάζουν πως αν δεν δωροδοκίσει τον υδραυλικό- υπεύθυνο για τα ντούζ του Αστέρα Τρίπολης θα την καρφώσουν στην εφορία για τις αδήλωτες εκτάσεις στο Βατοπαίδι.


Ο Εζέλ εκνευρίζεται και της υπόσχεται πως θα τους αλλάξει τον αδόξαστο, λέγοντας της να μην ανησυχεί, ψάχνωντας παράλληλα για συμμάχους στη Δράμα και στη Λειβαδιά. Θα τα καταφέρει άραγε;