20/9/11

Τα μυστικά της Εδέμ

τα κείμενα που ακολουθούν είνα χιουμοριστικά
και δεν έχουν καμία πρόθεση να προσβάλουν
πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις
κείμενα: Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΔΕΜ!!!

Και ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα, ξαφνικά και χωρίς κανέναν απολύτως λόγο η Μελλίτα έκλεψε από το 13ο σώμα στρατού ένα κανόνι, το οποίο και έστρεψε κατά της οικίας της Εριέτας για να την εκδικηθεί, όχι γιατί της πήρε τον Στέφανο, αλλά γιατί σε συνεργασία με την οικολογική οργάνωση ''Σώστε τα ζώα τα καημένα, κάτω οι κρεοπώληδες'' απόληκε στην αυλή της μία ντουζίνα ποντίκια.


Από το θόρυβο που προκλήθηκε ξύπνησε ο πατέρας της μεγαλοδικηγόρος Πέτρος Ρούσσος, ο οποίος και εκνευρήστηκε ταμάλα, διότι εκείνη την ώρα έβλεπε στον ύπνο του το πως θα μοσχοπουλήσει τους πίνακες του Αραβαντινού.
Έτσι, και χωρίς να χάσει καθόλου μα καθόλου χρόνο, φορώντας μόνο το μποξεράκι του που ανέγραφε ''η δικαιοσύνη είναι γκαβή'' έψεξε και βρήκε του άτυχο σκόπο που φυλούσε το κανόνι.
Και άτυχο, διότι τον περιέλουσε με κυροζίνη και τον απείλησε πως θα τον κάνει αεροπλάνο και θα τον στείλει στο σπίτι του δοιηκητή του, ο οποίος όμως έλειπε σε mini ταξίδι με τον Ζάν.
Τον αντικαθιστούσε όμως επάξια ο παπάς της ενορίας, που υποσχέθηκε να επιστρέψει πίσω τα διαμάντια στο Χρήστο και στη Νταίζη, αφού παραήταν αστραφτερά για καντήλια που ήθελε με αυτά να διακοσμήσει, χαλώντας έτσι την αμονία του χώρου.
Τους υποσχέθηκε επίσης να τους φευγατήσει για τη Μέση Ανατολή ή για τη Ζιμπάμπουε.
Όσο για την αστυνομία, αυτή και μετά από πολυήμερες έρευνες ανακάλυψε στο σπίτι της Αντιγόνης τον εξής πίνακα:


Η Αντιγόνη συνελήφθη και κάρφωσε το μεγαλοδικηγόρο Πέτρο Ρούσσο λέγοντας πως αυτό όχι μόνο έκλεψε τον συγκεκριμένο πίνακα από τον Αραβαντινό, αλλά σχεδιαζει να τον τεμαχίσει και να πουλήσει το κομμάτια του ένα ένα.
Έτσι η αστυνομία έφτασα και στον μεγαλογικηγόρο Πέτρο Ρούσσο, τον οποίο και σηνέλαβε.
Όμως αυτός ως γνώστης του νόμου κατάφερε να τους μπερδέψει κάνοντας τους τη γνωστή ερώτηση ''τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιόν έιχανε πατέρα''.
Οι αστυνομικοί, που προς στιμήν είπαν τον κουμπάρο, μετά έψαξαν να βτούν το καρνέ που είχε το τηλέφωνο του Ζεβεδαίου, αλλά καταλαβαίνοντας πως θα τους πάρει χρόνο και φερόμενοι ιπποτικά, τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους και εγκύηση 500 ευρώ σε μεταλικές.

Η παρέα της φεγγαρόπετρας προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μην αποκαλυφτεί, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Η παρέα της φεγγαρόπετρας, ναι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Δεν μπορεί να πληρώσει άλλους φόρους.


Γι΄αυτό σκέφτοντε από κοινού, και με προτοστατούντα το μεγαλοδικηγόρο Πέτρο Ρούσσο, να διακόψουν τα πάρε δώσε με τη Δ.Ε.Η., για να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά ακίνητης περιουσίας  μέσω των τιμολογίων της, και να συστήσουν ιδιωτική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.


Επειδή όμως δε διαθέτουν το απαιτούμενο κεφάλαιο, θα αγοράσουν γεννήτριες από το Ιράν, θα τις μαντρώσουν σε παραπήγματα που θα φτιάξουν έξω από τα σπίτια τους, τα οποία και θα βαφτίσουν εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

ο Πέτρος Ρούσσος

Και ενώ είναι έτοιμοι να εγκαινιάσουν τα νέα τους εργοστάσια, οι παπάδες να δηλώνουν μάχιμοι με τα λιβάνια και τα θυμιτύρια να έχουν ντουμανίασει τον τόπο, το ψαλίδι να έχει ακονιστεί για να κόψει την κόκκινη κορδέλα, ξαφνικά εμφανίζεται κάποιος κύριος ονόματι Αραβαντινός, ο οποίος απειλεί στο όνομα της κάθαρσης και εξυγίανσης της πολιτικής ζωής του τόπου να τα ρουφιανέψει όλα στην κρατική ασφάλεια.

 ο Αραβαντινός

Τη θα κάνει λοιπόν η παρέα της φεγαρόπετρας με το μεγαλοδικηγόρο Πέτρο Ρούσσο; Θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια; Θα τα παρατήσει; Θα συνεχίσει; Θα απειλήσει, θα εκβιάσει;
Όλα αυτά θα μας απασχολήσουν αυτόν τον χειμώνα που προβλέπεται συγκλονιστικός.