1/2/11

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ Ε.Κ.Θ.

Λόγω της κατάληψης του Εργατοϋπαλλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από λαθρομετανάστες που διεκδικούν τη νομιμοποίησή τους, οι ταινίες του Νίκου Αλευρά ''πέφτουν οι σφαίρες σαν το χλάζι'' και του Θεοδωρίδη Βλαδίμηρου ''dr Lakkis-Απίθανοι Συνεργάτες'', όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα του τμήματος πολιτισμού και της Λέσχης Κινηματογράφου αναβάλοντε επ' αόριστον. 
Για την ακριβή ημέρα και ώρα προβολής των ταινιών θα ενημερωθείτε έγκαιρα από το blog, αλλά και από το blog του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ Ε.Κ.Θ. http://panoramaekth.wordpress.com

  
Για την ιστορία να σημειώσουμε πως η ταινία «ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΙ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ…», κόπηκε στον αέρα ξαφνικά και απρόοπτα το 1984, μετά από την προβολή της στην ΕΡΤ 2 .Το θέμα πήρε διεθνείς διαστάσεις με δημοσιεύσεις και φωτογραφίες εκτός από την Ευρώπη και στην Αμερική (πρωτοσέλιδο στην Washington Post και στους New York Times, αλλά και ρεπορτάζ στο CNN)!
«Η μεγαλύτερη ‘‘γκάφα’’ που σημειώθηκε ποτέ σ’ όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα του ‘‘πολιτισμένου κόσμου’’» (CNN - ΒΗΜΑ 13/5/1984).

 26 χρόνια μετά από την προβολή της ταινίας στην ΕΡΤ 2, και ακόμα κάποι θυμούντε το σάλο που είχε δημιουργηθεί και με το υλικό της ανάκρισης, που έγινε τότε από τον εισαγγελέα στην ΕΡΤ 2, να γεμίζει ένα τεράστιο δωμάτιο – γραφείο, μέχρι πάνω, με γραπτά και φακέλους.
Η αφίσσα της ταινίας ''dr Lakkis-Απίθανοι Συνεργάτες''.


Η ταινία θα προβληθεί αμέσως μετά την προηγηθήσα ''Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι'' του Νίκου Αλευρά.
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήρηξή σας.
Τομέας Πολιτισμού Ε.Κ.Θ.
Λέσχη Κινηματογράφου