4/2/11

Top Chef


Τα κείμενα που ακολουθούν
είναι χιουμοριστικά
Παρακυή 4 Φεβρουαρίου!!!
Μια ιστορική μέρα για τη μαγειρική!!!
Βγήκε ο πρώτος Έλληνας top chef!!!
Και το όνομα αυτού Αθηναγόρας Κωστάκος!!!

 Νικητής του Top CHEF παμψηφεί και από τους τέσσερις κριτές χρήσθηκε ο Αθηναγόρας Κωστάκος ο οποίος κέρδισε, εκτός από το χρηματικό ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ, έναν ατμομάγειρα, που προσέξτε, λειτουργεί και με ατμό, ατμό βάζεις και παίρνεις φαγητό ή φαγητό και στο κάνει ατμό, έναν ταχυβραστήρα tsabuk, τουρκικής επινόησης, που αν δεν προλάβεις σου ατμίζει στο πιτσ φυτίλι όλο το νερό, στο κάνει σύννεφο και βρέχει στο σαλόνι σου, και μία γίδα βελτιωμένης ράτσας που παράγει 17,5 κουβάδες βιολογικό γάλα την ημέρα. Στον Μιχάλη Νουρλόγλου δόθηκε μια υποτροφία μεταπτυχιακού από την σχολή Le Monde και ο τράγος που περίσεψε. Οι υπόλοιποι παίκτες πήραν απλώς τα εύσημα.


Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου
 η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ!!!
Ο τελικός του top chef είναι γεγονός!!!
 Η παρουσιάστρια Νάντια Μπουλέ
Δεν υπάρχει ακριβώς προτεινόμενος. Απλώς μέσα από 3 δοκιμασίες περνάνε 3 στον τελικό.  Ποιές είναι αυτές; Μα να πούνε χωρίς φόβο και πάθος τη μαγείρεψαν στην προηγούμενή τους ζωή. Αυτός που μαγείρεψε καλύτερα θα είναι ο πρώτος νικητής, θα ακολουθήσει ο δεύτερος και έπειτα ο τρίτος. Νικητής στην πρώτη δοκιμασία που περνάει κατευθείαν στον τελικό είναι ο Αθηναγόρας. Είχε μαγειρέψει φσολάδα χωρίς φασόλια. Αυτά τα είχε ξεχάσει. Νικητής στην δεύτερη δοκιμασία που περνάει κατευθείαν στον τελικό είναι ο Μιχάλης. Αυτός είχε μαγειρέψει πατάτες μπλόυμ με λίγη ινδική κάναβη. Είχε καλεσμένη την Πυθεία Φιλοτίμη, αλλά του 'ρθε και η αστυνομία. Τέλος και στην τρίτη δοκιμασία, ο νικητής που περνάει στον τελικό είναι ο Γιώργος. Αυτός πάλι τη έκανε. Πήρε σουβλάκια και τα έκανε κάρβουνα. Έπειτα τα ράντισε με λεμόνι και παραθείο. Αποχώρησε η Μαρία που δεν μαγείρεψε απολύτως τίποτα στην προηγουμενή της ζωή, αφού προσπαθούσε χρόνια και ζαμάνια να βρεί υγραέριο για να ανάψει το φούρνο της.
 Η Νάντια Μπουλέ σε στιγμή ''τη έγινε ρε μύγα, γιατί μου 'κατσες στο σπαθί;

   Ήταν μια Πέμπτη και το ημερολόγιο έγραφε 30 Δεκεμβρίου 2010. Και ενώ όλοι σκηθρωποί περιμέναμε ένα γράμμα, ένα μύνημα, ένα χαμπέρι απ' τον Γιώργο τον Λεβέντη τον ξενοκατακτητή, που έφυγε τόσο απρόσμενα και άδικα για τα ξένα, ξαφνικά τον είδαμε στα πλατό του top chef. Δε μπορεί. Πλάκα μας κάνει η T.V. Σιγά μη βγεί και το σήμα της Υ.ΕΝ.Ε.Δ. Όχι όμως . Δεν ήταν πλάκα της T.V. Ο Γιώργος Λεβέντης, αυτό το εξαίσιο μουσικό αυτί του X-FACTOR, και αφού άφησε τους τραγουδιστές του στο φιλήσυχο Γιώργο Θεοφάνους, είπε να κρίνει και τους μάγειρες. Θεώρησε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και γι' αυτούς. Για να μην τους έρθει όμως βαριά η πίτα, τους έβαλε και μουσική. Ακούστε και φτιάξτε. Εμπνευστείτε και διμηουργήστε.

 Και τη μουσική λέτε να τους έβαλε; Εκκλησιαστική. Το τη κόλυβα μαγείρεψαν δε λέγεται. Για ποιά επίβλεψη του Χριστόφορου Πέσκια και του Herve Prozato μιλάμε. Εξετάστηκαν από τα νύχια ως και την κορυφή απ' όλη τη Μητρόπολη Αθηνών. Και έπεται συνέχεια.....!!!!!

45 λεπτά έδωσαν οι κριτές στους παίκτες για να φτιάξουν το πιάτο της ζωής τους, με αποτέλεσμα αυτοί να αγχωθούν και να ξεχάσουν ότι τους λοίπει η ρίγανη, βασικό μπαχαρικό για τις συνταγές τους. Έσσι ξεχύθηκανστα παραδίπλα χωράφια για να μαζέψουν. Όμως για κακή τους τύχη περιπολούσε στα συγκεκριμένα χωράφια και η αγροφυλακή, η οποία και τους συνέλαβε. Ευτυχώς που η Νάντια Μπουλέ τηλεφώνησε στο Γρηγόρη Αρναούτογλου, και αυτός με τη σειρά του στον αρχηγό του σώματος, τον οποίο είχε φιλοξενίσει στο ''Πολύ την Κυριακή'' προσπαθώντας από κοινου να καταλάβουν γιατί αφοδεύει τόσο πολύ η Κλάρα. Άλλωστε ακούγετε στους διαδρόμους του αρχηγείου, πως ο αρχηγός θα παραβρεθεί και στη νέα εκπομπή του Γρηγόρη ''Money Drop''. Έτσι λοιπόν οι παίκτες επέστεψαν στα πλατώ και τέλος καλά, όλα καλά.

χιουμοριστικό κείμενο
Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος


Ο Ηλίας Μαμαλάκης, ένας από τους κριτές του master chef, που τον γνωρίσαμε στο παρελθόν ως έναν γλυκίτατο άνθρωπο, τώρα μας δείχνει την σκληρή πλευρά του εατού του στο τηλεριάλιτι μαγειρικής, απότελόντας φόβο και τρόμο για τους παίκτες. Μας θυμίζει λίγο τον Μάτσουλα απ' τα Μαύρα Μεσάνυχτα
.