12/1/12

Love without limits...

Με επιτυχία έκλεισε τον κύκλο του το ''Love without limits'', ένας συνδιασμός stund up sexy comedy και γνωστών ερωτικών κινηματογραφικών ταινιών με γνώμονα την απελευθέρωση από τα ταμπού στις παραστατικές τέχνες,
από την κινηματογραφική λέσχη Solaris και το Lakkis Group Therapy. 



 Διότι ο έρωτας δεν έχει όρια και δεν μπορείς να τον βάλεις σε περιθώρια και να τον περιορίσεις και όταν ερωτεύεσαι  δεν μπορείς να βάλεις κανόνες, υπολογισμούς και προγραμματισμούς. 
Το event διοργαωώθηκε στον πολύχώρο Ερμού, Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όσους παραβράθηκαν και υπόσχοντε πως πολύ σύντομα θα παρουσιάσουν κάτι καινούργιο που, όπως πάντα, θα ταράξει τα λιμνάζουσα νερά της πολιτηστικής μας ζωής.


Και κάποια ισρορικά σροιχεία...
Ο θεός Έρωτας, σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες, ήταν θείο δώρο, αλλά και καταστροφικός, όπως ο ημίθεος Αλφειός. Αυτός είναι ο διπλός χαρακτήρας του έρωτα, από αρχαιοτάτων ετών μέχρι σήμερα.
Ο περιορισμός των αισθημάτων μπορεί μόνο να υπάρξει όσον αφορά στην ασφάλεια και στο σεβασμό του άλλου. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το συναίσθημα δεν μπορεί να περιορίζεται γιατί δημιουργεί νευρώσεις, καταπίεση και τελικά μια βία που δεν εκδηλώνεται, υπάρχει όμως και υποβόσκει μέσα στην κοινωνία, για να εμφανιστεί σε ανύποπτο χρονικό διάστημα και με απρόβλεπτο τρόπο.  
Στη δυτική κοινωνία αυτές οι ψυχολογικές παραβατικές συμπεριφορές είναι πολλές. Λίγο-πολύ, από τη δεκαετία του 1960 και μετά, κάπως έτσι οι ψυχαναλυτές προσπάθησαν να τις εξηγήσουν, δίνοντας και αυτή την κατεύθυνση.


 Ο ερωτισμός στην τέχνη εκφράζεται με μια πιο ελεύθερη φόρμα. Ιδίως στη ζωγραφική και στη γλυπτική. 
Στον κινηματογράφο, από τα πρώτα βήματά του, ο ερωτισμός κατακτά ένα μεγάλο μέρος του, στο θέατρο το ερωτικό στοιχείο χρησιμοποιείται με πολυποίκιλους τρόπους για να μεταφέρει διαφορετικά μηνύματα. 
Γρήγορα ξεπεράστηκε αυτό το ταμπού, το γυμνό και η ερωτική πράξη.

 
  
Με πρόφαση λοιπόν τον ερωτικό στοιχείο, τα βέλη της κριτικής, από το συγγραφέα και το σκηνοθέτη, κατευθύνονταν κατ’ευθείαν στο κέντρο της εξουσίας. Με αυτό τον τρόπο το ερωτικό στοιχείο και ο έρωτας εμπεριέχουν επαναστατικά στοιχεία, αυτά που προσπαθούν να αλλάξουν την κοινωνία και να απελευθερώσουν τον άνθρωπο από τα άγχη που το βασανίζουν. Λειτουργούν ως ένα καθαρτήριο της ανθρώπινης ψυχής.