25/1/12

24η AGROTICA, 1 - 5/2/2012

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η 24η AGROTICA

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30/01/12
Η προσπάθεια της αγροτικής παραγωγής να αποτελέσει “ατμομηχανή” για έξοδο από την ύφεση αποτυπώνεται στην 24η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, “AGROTICA”, η οποία ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 5 του μήνα.
Δικαιώνοντας τη φήμη της, ως μία από τις μεγαλύτερες συναντήσεις του αγροτικού κλάδου στη Ν.Α. Ευρώπη, η 24η AGROTICA θα προσελκύσει εμπορικούς επισκέπτες από 25 χώρες της Ευρώπης.
Ακόμη στην AGROTICA οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από 34 κράτη, ενώ οι εγχώριες συμμετοχές είναι από το σύνολο της επικράτειας.


Συνολικά 745 εκθέτες, Έλληνες και ξένοι, θα καλύψουν τις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της AGROTICA.
Παρών στην έκθεση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ ο Υπουργός κ. Κ. Σκανδαλίδης, θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της 24ης AGROTICA την ερχόμενη Τετάρτη στις 19:00 (Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός).
Εκτός από το Υπουργείο, πολλοί φορείς της αγροτικής οικονομίας και παραγωγής θα είναι στην έκθεση, όπως η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ, η ΣΥΔΑΣΕ, ο Γεωπονικός Σύλλογος Μακεδονίας και Οργανισμοί Ελέγχου- Πιστοποίησης γεωργικών προϊόντων.


Επιπλέον και εκπαιδευτικά ιδρύματα θα συμμετάσχουν, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Σχολή Γεωπονίας, το Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
Η έκθεση πλαισιώνεται από σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η 14η Συνάντηση Εθνικών Αγροτικών Δικτύων των Κρατών-Μελών και Περιφερειών της ΕΕ και το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο τηςAGROTICA, που τιτλοφορείται «Νέες Καλλιέργειες και Τεχνολογίες στη Γεωργία ως Προοπτική Ανάπτυξης».


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ακόμη το σαλόνι «Γεύσεις και Εικόνες από την Ελλάδα» στο Περίπτερο 7, όπου με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσιάζονται οι δραστηριότητες των φορέων και τα τοπικά αγροτικά προϊόντα. Στο ίδιο Περίπτερο θα λειτουργεί και το Αγρόραμα, που είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου συμμετέχουν μικρές εταιρείες και οικοτεχνίες του αγροτικού χώρου με στόχο την παρουσίαση επιτυχημένων πρακτικών από τους τομείς της παραγωγής, της μεταποίησης, των υπηρεσιών και των συλλογικών φορέων τοπικής ανάπτυξης.
Στη 14η Συνάντηση των Εθνικών Αγροτικών Δικτύων, που διοργανώνεται στις 2 Φεβρουαρίου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα συναντηθούν 80 εμπειρογνώμονες της αγροτικής ανάπτυξης απ΄όλες τις χώρες της ΕΕ. Η σχετική συνάντηση είναι κλειστή για το κοινό και η επιλογή της AGROTICA για τη διοργάνωση της καταδεικνύει τη σημασία της έκθεσης για τις εξελίξεις στον αγροτικό κλάδο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.


Οι ομιλητές στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της AGROTICA, που αποτελεί μία συνδιοργάνωση της HELEXPO και της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, θα θίξουν θέματα, όπως τα βιομηχανικά-αρωματικά φυτά, η βιολογική γεωργία, η μελισσοκομία, η καλλιέργεια της ροδιάς και τα προϊόντα της κα.
Να σημειωθεί ότι Χορηγός του Πανελληνίου Συνεδρίου της AGROTICA είναι ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης, ενώ Χορηγός Επικοινωνίας της 24ης AGROTICA η Agrenda.