4/10/10

"ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ"


Φωτο απο τη θεατρική παράσταση

ΓΥΝΑΙΚΕΙEΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
(Αιδοίων παραλλογές)
που παρουσιάστηκε
από το Εναλλακτικό Θέατρο Τέχνης
την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010
ώρα 21:00
στην κεντρική σκηνή του
Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
(Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου γωνία)
σε διασκευή και σκηνοθεσία
Αυγής Ατματζίδου


ΑΙΔΟΙΩΝ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ
Γυναικείες ιστορίες που απενοχοποιημένα μας ταξιδεύουν σε προσωπικές στιγμές.
Αιδοίο, αιδοίο, αιδοίο….
Αιδοίο, αιδοίο, αιδοίο….
Σςςςςςςςςςςςς…Ντρέπομαι.
Αιδοίο?
Αφήστε με, θέλω να το πω χωρίς να ντρέπομαι.
Δεν θέλω η κόρη μου να μεγαλώσει με τις ίδιες ενοχές όπως εγώ.
Σπάστε την σιωπή
Πως το αποκαλούν χαϊδευτικά οι ελληνίδες:
Πιπί, πιπίνι, πιτουρίνι, παπί, πουπούνι, πουτούνο, κουτί, κουτάκι, πεταλούδα, πουλάκι, πράμα, ποντικάκι, γουνάκι, γατάκι, χαμπέρι, κόλπος, ζιζί, μνι στο Μεσολόγγι, Αλεξάνδρο, μπουμπουκάκι, Εσμεράλδα, συστί, κυστί (στην Καλαβρία), γυστός (στη Σάμο), κυστός (στον Πόντο), χύστρο (στην Κρήτη), ευνί, μουνί με εφτά καπάκια, πουτί το καπακλίδικο (στην Κωνσταντινούπολη), μουτζό (στα Καλιαρντά), καραμελίτσα, νοστιμιά, σπηλιά, ρυάκι, μάγκνουμ, χελωνίτσα, ρυάκι, καστανάκι και κουκουναράκι.
Το υλικό συγκέντρωσε
η Κατερίνα Χριστοδούλου
Διασκευή / Σκηνοθεσία: Αυγή Ατματζίδου
Διανομή: Ματίνα Καλαμαρά, Χριστίνα Καραγρηγορίου, Πέγκυ Παπαθωμά, Ανατολή Πρασιάδου, Δέσποινα Σαϊβανίδου, Μάρθα Χασαπάκη.
Το Εναλλακτικό Θέατρο Τέχνης ιδρύθηκε το 2006 με στόχο την έρευνα και τον πειραματισμό επάνω στις θεατρικές πρακτικές και φιλοξενήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Λίγους μήνες αργότερα ιδρύθηκε το Εναλλακτικό Στούντιο Θεάτρου Τέχνης δίνοντας βήμα θεατρικής έκφρασης σε άτομα που αν και το ήθελαν, δεν είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με το θέατρο.
Η Αυγή- Μαρία Ατματζίδου είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας. Έχει αποφοιτήσει με διάκριση από το Queen Margaret University , Edinburgh, με BA of Arts in Mass Communication and Media Arts. Είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος και γράφει και σκηνοθετεί τις παραγωγές του Ε.Θ.Τ. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες και παραγωγούς κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών, διαφημιστικών σποτ και ντοκιμαντέρ. Επίσης έχει σκηνοθετήσει δύο ταινίες μικρού μήκους και δύο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Το 2006 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελεύθερης Θεατρικής Έκφρασης του Ε.Κ.Θ., έχει βραβευτεί με το βραβείο ‘Καλύτερης Σκηνοθεσίας’ για την παράσταση «Βασικά ένστικτα». Έχει σπουδάσει υποκριτική και σκηνοθεσία σε σχολές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.