3/10/13

Και η Μέρκελ ακόμα προσπαθεί ...

Δυσκολεύεται μέχρι και σήμερα 3/10 η φράου Μέρκελ (αύριο οι πρώτες επίσημες συνομιλίες με SPD)


να σχηματίσει κυβέρνηση, αν και βρέθηκε μία ανάσα πριν από την απόλυτη αυτοδυναμία (της έλειψαν 5 έδρες), αφού οι εξαιρετικά ενισχυμένοι χριστιανοδημοκράτες της βρέθηκαν με 311 έδρες στο σύνολο 630 εδρών της νέας Μπούντεσταγκ.
Όχι, δεν της παρουσιάστηκε δυσκοιλιότητα, αλλά η εκπρόσωπος της Γερμανίας στον διαγωνισμό της πρόσφατης Eurovision Natalie Christine Horler αποπροσανατόλισε με φωτογραφίες της τους φωστήρες της ανάπτυξης κυρίους Σαμαρά


και Βενιζέλο,


με αποτέλεσμα αμφότεροι να απαιτήσουν από τη φράου να αφήσει γαλλικό μουστάκι, ανεβάζοντας έτσι το δείκτη του γαλλικού χρηματιστηρίου και βυθίζοντας παράλληλα την αμερικάνικη οικονομία στα σκοτάδια, μια και η δεύτερη ήθελε να της πουλήσει γυναικεία καλλυντικά.
Την απόφαση χαιρέτησαν Συρία και Ιράν, σε πλήρη αντίθεση με την ελληνική αντιπολίτευση που καταγγέλλει τη Χρυσή Αυγή για σκοπιμότητες και γενικό αποπροσανατολισμό.
Ας δούμε όμως την πέτρα του σκανδάλου:Και για την ιστορία να δούμε τη έκαναν οι υπόλοιπο των γερμανικών εκλογών, όπως αυτά βγήκαν από την κάλπη το πρωί της Δευτέρας:
Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) πήραν 25,7 % και 192 έδρες.
Η αριστερά  (Linke) πήρε 8,6 %.
Οι πράσινοι πήραν 8,4 %.
Έξω από τη βουλή έμειναν οι φιλελεύθεροι (FDP) με 4,8 %.
Επίσης εκτός Μπούντεσταγκ έμειναν και οι αφανείς νικητές του ευρωσκεπτικισμού (AfD) με 4,7 %.
Οι πειρατές ναυάγησαν με 2,2 % και τα υπόλοιπα κόμματα πήραν αθροιστικά 4,1 %.
κείμενο: Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος