11/10/11

Φθινόπωρο.....


Και όχι βέβαια, δεν πέφτει η διάθεσή μας επειδή απαχωριστήκαμε τη θάλασσα, τον καυτό ήλιο, τα beach bar και τις βραδινές κρεπάλες,


διότι όπως βλέπετε.....



Και τη ποιό ωραίο από μια ωραία παρουσία δίπλα στο τζάκι;


Όμως το πράγμα θέλει και την προσοχή του.
Αν για παράδειγμα είμαστε της άποψης ''κρύο, καιρός για τρείο και ο κουμπάρος, ή ο κολητός ή ο γείτονας απουσιάζει, ποτέ μα ποτέ δε θεωρούμε, κυρίως έπειτα από ακατάσχετη οινοκατάνυξη, το τζάκι ως προέκταση του εκλιπόντος και δεν τσουγκρίζουμε με δαύτο, διότι θα τα πάρει στο κρανίο για τη μη αναγνώρηση της προσφοράς του και θα κάνει ένα μπούφ.
Με δυο λόγια θα γίνει μία έκρηξη, μα μία έκρηξη καραμπινάτη, που όχι μόνο δε θα μείνει στρίγκ για στρίγκ, σόβρακο για σόβρακο, αλλά θα μαζέψετε και το μισό πυροσβεστικό σώμα μαζί με το ανακριτικό του τμήμα.


Και αν αρχίσουν οι ερωτήσεις, και αν η ωραία παρουσία παρανομεί απατώντας το σύζυγο ή τον εραστή της (παίζει και αυτό), και αν ο σύζυγος ή ο εραστής είναι πυροσβέστης και γίνετε τσακωτοί ή ακόμα χειρότερα αν υπηρετεί στο ανακριτικό της πυροσβεστικής και αρχίσει τις ερωτήσεις, άντε να δω τις απαντήσεις.
Τότε είναι που η τρόικα θα φαντάζει στα μάτια σας ως κάτι το μηδαμηνό, το τοπότένιο, ακόμα και αν είσαστε δημόσιος υπάλληλος του στενού δημόσιου τομέα.