29/12/10

master chef

Τα κείμενα που ακολουθούν
είναι χιουμοριστικά
Οι τρείς γοητευτικοί άντρες της φωτογραφίας δεν είναι οι τρείς μάγοι, δεν είναι οι άντρες με τα μαύρα, ούτε οι άντρες με τα γκρί. Είναι οι άντρες με τις ποδιές.
Λευτέρης Λαζάρου
Γιάννης Λουκάκος
ΔημήτρηΣκαρμούτσος
Παρεμβάλεται η Ευγενία Μανωλίδου, άνευ του συζύγου Άδωνη.
Αν σας έλειψαν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι συνταγές τους,
τότε μπορείτε να τους ξαναδείτε την Τετάρτη 26/1 και κάθε Τετάρτη στις 22:50
στο mega
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα εξηγήσουν και το πως μετέτρεψαν τον κρασάτο κόκορα σε ρετσινάτο κοτόπουλο, αλλά και το master chef σε master class.

Ναί κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, είναι γεγονός!!! Το master chef έφτασε στο τέλος του και ανέδειξε νικητή!!! Και το όνομα αυτού Άκης Πετριτζίκης!!!
Ο Άκης λοιπόν είναι ο πρώτος Έλληνας master chef, αφού νίκησε με διαφορά ενός πόντου τον Μιχάλη (64-63), χάρις το τελευταίο 10 του Σκαρμούτσου.
Ο Λευτέρης Λαζάρου πυροβολούσε με 9αρι, διότι κρατούσε πισινή.
Η Ευγενία Μανωλίδου απείλησε προς στιγμήν πως θα καταρρεύσει, αλλά δεν πραγματοποίησε την απειλή της. Τρόικα είναι;
Μετά το παιχνίδι ο Άκης δήλωσε πως πρώτα θα μετατρέψει το έπαθλο των 50.000 ευρώ σε δολάρια, έπειτα θα ψάξει ελβετική τράπεζα με συναγερμό ασφαλείας α' βαθμού και 5 εφεδρικές κουδούνες, σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, και μετά θα μοιραστεί το ποσό με τον συμπαίκτη του Άκη.
'Οσο για το που θα φάει τα χρήματα, και αφού πρώτα εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν παρακολουθεί η εφορία την εκπομπή, είπε πως σκοπεύει να κάνει πολλά ταξίδια σε τόπους που το τσουκάλι βράζει. Ίσως όμως καθηστερήσει για λίγο την τουρνέ του, και αυτό γιατί ψάχνει όχι ψύλους στα άχυρα, αλλά φθηνό ταξιδιωτικό γραφείο.
Στα του παιχνιδιού τώρα, οι δύο παίκτες έπρεπε να βρούν ποιά υλικά περιείχε μια σούπα φασολιών, να φτιάξουν ένα πιάτο με βασικό υλικό το μοσχάρι και να παρασκευάσουν ένα γλυκό.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η σούπα ήταν αυτή που έκανε τη ζημιά στο Μιχάλη, αφού από το άγχος του δε βρήκε πολλά από τα υλικά.
Εμείς πάντως ευχόμαστε στον Άκη, στον Μιχάλη και στα άλλα παιδιά, καλή σταδιοδρομία στο χώρο της μαγειρικής.


Μεταμεσονύχτια επίσκεψη στο σπίτι του master shef  έκανε ο Λευτέρη Λαζάρου. Ξύπνησε τους παίκτες χτυπώντας δύο καπάκια κατσαρόλας. Χάθηκαν τα μπουζούκια και οι μπαγλαμάδες; Το άκουσε και η Ε.Ρ.Τ. και προσφέρθηκε αφειλοκερδώς να στέλει την συμφωνική της ορχήστρα. Ήθελε  να τους πάει στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, όπου και η παραγωγή θα τους έδινε 200 ευρώ για να ψωνίσουν θαλασσινα και όχι τσιγάρα, όπως αρχικά νομίσαν οι παίκτες, και από 'κει στο Μαραθώνα, όπου θα χωρίζονταν σε 2 ομάδες, όχι για να πολεμήσουν τους Πέρσες, αλλά για να μαγειρέψουν σε 2 έμπειρους shef με ειδίκευση στα θαλασσινά. Η εντολή ήταν σαφής. Να φτιάξουν πρώτο, δεύτερο και κυρίως πιάτο.

Με το ρολόι στο χέρι οι παίκτες στην αποθήκη τροφίμων και ποτών,αφού υπάρχει χρονομέτρηση. Δεν μπορούν να κάτσουν όσο θέλουν. Αποτέλεσμα κάποιος απ'την βιασύνη του να πάρει 5 κοτόπουλα. Κρεωπολείο θα άνοιγε; Και κάποιος πήρε 12 πακέτα αλεύρι και ένα μπουκάλι μούστο. Για μουσταλευριά το πήγαινε; Άλλη πάλι πήρε 4 τσουβάλια πατάτες. Μήπως ήθελε να μετατρέψει το σπίτι του master chef σε μανάβικο; Και χρόνο που έχουν οι παίκτες για να μαγειρέψουν, είναι και αυτός περιορισμένος με αποτέλεσμα να προκύπτουν πλαδαρά κρεατικά, καυτερά γλυκά και αλμυρές σε σημείο λύσσας σαλάτες. Ειδικά για τις σαλάτες παρολίγο να χρειαστέί η συνδρομή του λυσιατρείου για τους κριτές.

Στην αποθήκη του master chef βρέθηκαν ποντίκια, κατσαρίδες και 3 λύρες που προς τιμήν νομίσαμε ότι ήταν χρυσές, ξεχασμένες από τον εμφύλιο, αλλά τελικά ήταν ποντιακές.Έτσι, οι παίκτες άρχισαν να παίζουν κότσαρι, σερενίτσα και τικ τρομαχτόν και να χορεύουν για να αποδείξουν ότι δεν είναι νηστικά αρκούδια.


Η Ευγενία Μανωλίδου παρουσιάστρια του master shef

Φωτιά στο σπίτι του master shef από κουζίνα που ξεχάστηκε αναμένη. Ευτυχώς λειτούργησαν οι πυροσβεστήρες. Ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί δήλωσε η παραγωγή.

Τεχνικό πρόβλημα με την ζύμη προκάλεσε το ζυμωτήριο, αφού κόλλησε στις 4 στροφές το λεπτό, με αποτέλεσμα η ζύμη να νανιάσει.

Η τριμελής επιτροπή του master chef, μαζί με την Ευγενία, συνεδρίασε και απεφάνθη πως η Δ.Ε.Η. διέπραξε σαμποτάζ σε βάρος τους, αυξομείωνοντας την τάση του ρεύμάτος, με αποτέλεσμα οι κουζίνες να ψήνουν αναμιόμορφα τα φαγητά.

Και οι 50 έγιναν 20 ποδιές, μονόχρομες, καρό ή εμπριμέ; Μεταξωτές, βαμβακερές ή μάλλινες; Και από τη μαλλί, προβάτου, σκύλου κανίς ή της απέναντι τύπισσας; Και τη ρόλο βαράει η απέναντι τύπισσα; Είναι ξανθιά εκ γεννετής ή τα βάφει; Ασχολείτε με τα οικιακά ή είναι φοιτήτρια; Και αν είναι τη σπουδάζει; Μαγειρική ή κάτι άλλο;


Όσο για τους κριτές, μην αναρωτηθείτε τη τους αρέσει να τρώνε, είναι παμφάγοι. Μόνο με τους πειραματισμούς των παικτών μην τους πιάσει κανένα κόψιμο και τρέχουν και δε φτάνουν.
χιουμοριστικό κείμενο
Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος