20/9/10

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ


Το κείμενο που ακολουθεί
είναι χιουμοριστικό
Ο Ονούρ κρύβει από τη Σεχραζάτ ένα παιδί. Το κρύβει μέσα στη ντουλάπα της τριόροφης μεζονέτας με σοφίτα και υπόγειο βίλας που διαμένει μαζί της. Είναι τομοναχοπαίδι του. Όμως αυτό τσιροκοπά και τον καρφώνει σαν εννιάρα ταβανόπροκα σε ξύλινη οροφή. Αποσβολομένος ο Ονούρ εξηγεί στη Σεχραζάτ ότι δε φταίει αυτός, αλλά η πρώην γυναίκα του που τον κεράτωσε με τον Αλή Μπαμπά, τη στιγμή που οι 40 κλέφτες δεν κατέστη δυνατόν να τον εμποδίσουν, αφού τους πήρε ο ύπνος. Ανενόχλητος έτσι ο Ονούρ, αν και παραξενεύτηκε από τα ροχαλητά, και θέλοντας να κάνει έκπληξη στην πρών πλέον γυναίκα του, επιστρέφοντας ξαφνικά από τη Μόσχα κρατώντας ένα αρνί 7 κιλών στα χέρια, την έπιασε στο φίκι φίκι. Έτσι πήρε την απόφαση να κρύψει στη ντουλάπα το μοναχοπαίδι του.

Η Σεχραζάτ θυμώνει. Ο Ονούρ της προτείνει να πιεί ξύδι. Ξύδι δεν έχουν όμως στο σπίτι και προσφέρεται ως γνήσιος τζέντλεμαν να πάει να της φέρει. Όμως τα ίχνη του χάνονται. Το τηλέφωνό του δεν απαντά. Τον ψάχνει και η ΙΝΤΕΡΠΟΛ για καταπάτηση δημόσιας έκτασης. Το αμάξι του λίγα χιλιόμετρα παρακάτω ακινητοποιημένο. Έπαθε λάστιχο.

Ήμουν άδικη μαζί του θα δηλώσει δημοσίως η Σεχραζάτ και θα στείλει επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου γράφοντας Ονούρ γύρνα πίσω, η SIMENS σε περιμένει, πρέπει κάποτε να δουλέψεις, στο μάτι έχω βάλει κάτι διαμάντια, ρουμπίνια και σμαράγδια.
Και ο Ονούρ, συγκινημένος από τις πρέξεις της αυτές, γυρίζει πίσω και πέφτει στην αγκαλιά της, κρατώντας αυτή τη φορά στα χέρια του ένα κατσίκι, επίσης 7 κιλών, μπάς και του βγεί πιό γούρικο.

κείμενο: Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος