Βλέπουμε κάθε αθλητική αναμέτρηση παρέα με pizza per tutti!!!
Παρακαλείσθε θερμά
για κάθε συναλλαγή σας με το προϊόν ή την παροχή υπηρεσίας
να αναφέρετε την πηγή
ή οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα τη βελτιώσει
οικογενειακές 26 cm
1 pizza 5.30
1+1 9.80
2+1 11.90
γίγας 34 cm
1 pizza 6.80
1+1 12.50
2+1 14.70
10% έκπτωση σε κάθε παραγγελία σας
στιγμές με
Pizza ''per tutti''
Πεντανόστημη, ζεστή, λαχταριστή με το κασέρι να λιώνει στο στόμα και τα πιό αγνά και φρέσκα υλικά τη αγοράς, η pizza ''per tutti'' σας υπόσχεται ατελείωτη απόλαυση σε όλες σας τις στιγμές με ένα τηλ. στο 2310-774.300 ή στο 2310-774.330 ή με μήνυμα στο 6946-095.691 από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι τις 1:00 το βράδυ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ:
Η pizza, όσο και αν ακούγεται περίεργο, έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα.
Έτσι παρατηρούμε, κυρίως σε λαούς της Μεσογείου, διάφορες παραλλαγές ζύμωσης ψωμιού ή πίτας με ανάμιξη δημητριακών, νερού ή διάφορων μπαχαρικών.
Ειδικότερα στην αρχαία Αίγυπτο έθιμο ήθελε τα γενέθλια του Φαραώ να γιορτάζονται καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες από ψωμάκια στα οποία εμπεριέχονται διάφορα μπαχαρικά και βότανα.
Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν πλατιές πίτες από μίγματα ζύμης όλων των ειδών που ήταν γνωστά ως ΄΄μάζα΄΄.
Αλλά και ο Ηρόδοτος κάνει αναφορά σε διάφορες συνταγές πίτας Βαβυλωνιακής προελεύσεως.
Τα πράγματα όμως συγκεκριμενοποιούνται περισσότερο με την εισβολή των Λογκοβάρδων στην Κάτω Ιταλία τον 18ο αιώνα με την Παρασκευή μοτσαρέλας από βουβαλίσιο γάλα, η οποία αποτέλεσε βασικό συστατικό της τότε πρωτοονομαζόμενης πίτσας.
Σημαντικό όμως ρόλο έπαιξε και η εισαγωγή ντομάτας στην Ευρώπη με την ανακάλυψη του Νέου Κόσμου.
Κλείνοντας να αναφέρουμε ιστορικά πως το πρώτο εστιατόριο πίτσας άνοιξε τις πόρτες του το 1780 στη Νάπολη και πως η παρασκευή της πίτσας με ντομάτα και μοτσαρέλα ονομάστηκε "Pizza Margherita" από τον κατασκευαστή της Raffaele Esposito.
(κάντε αριστερό κλίκ πάνω στον κατάλογο