22/3/13

Γκάουλαϊτερ Γιόχαν Φον Ζίραχ!

Ποιος Γιόζεφ Γκέμπελς, ποιος Γιόζεφ Τερμπόβεν, ποιος Έριχ Κοχ, ποιος Γιούλιους Στράιχερ, ποιος Φριτς Ζάουκελ και ποιος  Ρόμπερτ Λάι;
Όλοι αυτοί είναι ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου μπροστά στον γκάουλαϊτερ Γιόχαν Φον Ζίραχ!


Ο άνθρωπος που με τις σατανικές ιδέες του τιμώρησε τη ρώσικη μαφία κουρεύοντας την στην κυριολεξία γουλί!
Δεν τους άφησε κατάθεση για κατάθεση!


Τα μισά τους τα πήρε για τη διάσωση των κυπριακών τραπεζών και τα άλλα μισά για την επιδιόρθωση του δίτροχου του Γερμανού υπουργού οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!


Ανθρωπιστής βλέπετε.
Αντιδράσεις δεν υπήρξαν, διότι απείλησε θεούς και δαίμονες λέγοντας πως όποιος αμφισβητήσει και ακυρώσει με οποιονδήποτε τρόπο τις ενέργειές του θα τον αλείψει με 350 κιλά πίσα που θα παραγγείλει από την ''ΑΚΤΩΡ'' και πούπουλα που θα παραγγείλει από την αλυσίδα κρεοπωλείων ''Αχ το καημένο το κοτοπουλάκι''.Για την ιστορία να αναφέρουμε πως Γκάουλάιτερ (γερμ. Gauleiter) ήταν, επί ναζιστικού καθεστώτος, ο επικεφαλής μιας διοικητικής περιφέρειας (Gau).
Η λέξη παράγεται από το Gau (γερμ. Περιφέρεια, πληθ. Gaue) και το leiter (γερμ. ηγέτης, αρχηγός).
Η διοικητική διαίρεση σε Γκάου υπήρχε από την εποχή του Μεσαίωνα στη Γερμανία, αλλά έκτοτε δε χρησιμοποιήθηκε εκ νέου, μέχρι το 1926, οπότε την επανέφερε σε χρήση, με σχετικό νομοθετικό διάταγμα, το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ. Ο διοικητής ενός Γκάου διοριζόταν από το Κόμμα και είχε πολύ μεγάλες αρμοδιότητες στο Γκάου που  διοικούσε.
κείμενο: Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος
ιστορικά στοιχεία: el.wikipedia.org